Cum să îţi depășești frica de respingere
De respingere nu ne putem ascunde. De-a lungul vieţii ne vom „lovi" de ea la un interviu pentru un loc de muncă sau la întâlnirea cu acea persoană care ne face inima să bată mai tare. Iar pentru că ne dorim atât de mult să fim acceptaţi, respingerea ne va provoca o mare durere interioară,...
Secrete pentru o minte ascuţită
O serie de studii au descoperit metode esenţiale prin care îţi poţi dezvolta abilităţile cognitive și care te ajută să îţi protejezi sănătatea creierului pe termen lung.
Un american la Moscova. Istoria unei metamorfoze spirituale
Andrew McChesney știa ce vrea — să devină un jurnalist renumit. A crezut că Moscova este un loc bun să înveţe meserie și să se afirme, ceea ce a și reușit.
Doctor în comunism
Este ușor să remarci curajul într-o lume în care lașitatea și obedienţa sunt la ele acasă. Unde cuvântul altuia, susţinut de o bâtă, este acceptat fără a fi pus la îndoială. Și în momentul acela, o persoană care se opune, care vede situaţia altfel și are curajul să se ridice și să vorbească devine vizibilă,...
Romantismul care ne distruge relaţiile
Omul secolului XXI este înconjurat de ficţiune cu privire la dragoste.
Un joc al vieţii
„Circumstanţele nu contează atunci când ai un vis.“ Acesta pare să fie mesajul central al poveștilor celor care au reușit în ciuda unor obstacole inimaginabile. Se pot naște însă visuri în mijlocul luptei pentru supravieţuire, în depravare și mizerie? Și, chiar dacă se nasc, au vreo șansă de supravieţuire?
De ce cred că oamenii (nu) sunt buni în esenţa lor
Unii cred că toţi oamenii, în adâncul sufletului lor, sunt buni. O perspectivă cu care cei care au traversat perioade de criză majoră (cum a fost cel de-al Doilea Război Mondial) s-ar putea să nu fie de acord.
Iisus, portret detaliat – O recenzie a cărţii „Hristos, lumina lumii” de Ellen G. White
Hristos, lumina lumii nu este o carte de teologie. Ellen White nu teoretizează pe marginea vieţii lui Christos, nici nu se lansează în speculaţii teologice. Ea povesteşte viaţa lui Iisus aproape cu entuziasmul unui martor ocular: „Zi după zi lucrase pentru ei, abia luându-şi timp pentru masă sau odihnă. Criticile răutăcioase şi răstălmăcite cu care...
Un singur bilet la loterie și un final neașteptat
Fie că recunoaștem sau nu, viaţa ne este condiţionată de bani. Majoritatea am spune că mai degrabă de absenţa lor. Puţini sunt cei care reușesc să se smulgă de sub mirajul lor, iar și mai puţini sunt cei care și-i doresc doar pentru a-i oferi. Printre aceștia din urmă se numără și Rachel Lapierre.
În căutarea cititorilor de altădată
„Un cititor trăiește o mie de vieţi înainte de a muri, a spus Jojen. Omul care nu citește niciodată nu trăiește decât una.” (George R.R. Martin)
Culmile speranţei
În 1923, atunci când alpinistul britanic George Mallory a fost întrebat de ce vrea să escaladeze Everestul, răspunsul acestuia a fost: „Pentru că este acolo.” Câteva decenii mai târziu, Sean Swarner a pornit pe același drum, dar nu pentru că Everestul exista, ci pentru că el era încă în viaţă.
Nu sunt o păcătoasă
Am crescut într-un oraș mic, numit Utsunomiya, la trei ore distanţă de Tokyo. Atunci când eram doar o copilă, aveam certitudinea că există un Dumnezeu și că mă iubește.
Cerșetor și impostor: De ce lacrimile nu se șterg cu bancnote
Sub titlul „De la pastor la cerșetor“, povestea lui Jeremiah Steepek a avut tot ce i-a trebuit pentru a deveni virală pe internet. Impresionaţi, oamenii au dat like și share pe reţelele de socializare, cu un entuziasm care, ironic, nu se regăsește niciodată în relaţiile cu cerșetorii din viaţa reală. Există vreo ieșire din această...
„Toţi sunt normali până ajungi să-i cunoști” | Recenzie de carte
Lumea noastră ferfeniţită de păcat seamănă cu un raion uriaș cu produse care au defecte și cu cât înţelegem mai repede acest adevăr, cu atât mai bine va fi pentru noi și pentru relaţiile noastre. În cartea sa Toţi sunt normali până ajungi să-i cunoști, John Ortberg ne invită să descoperim dragostea tangibilă a lui...
Rege, împărat, reformator
Renașterea carolingiană trebuie înţeleasă ca o „reformare și reconfigurare a tuturor popoarelor de sub domnia lui Carol, în vederea creării unui teritoriu creștin în structurile sale instituţionale, conduita morală și convingerile personale.“
Visul unui rege | Martin Luther King și Evanghelia eliberării
La vârsta de 34 de ani a mișcat naţiunea americană printr-un discurs despre cel mai mare vis al său. La 35 de ani a fost laureat cu Nobelul pentru Pace. La 39 de ani și-a încheiat viaţa subit, lăsându-și visul moștenire generaţiilor următoare.
„Redescoperind gloria Sabatului” | Recenzie de carte
Tema centrală a cărţii lui Jo Ann Davidson este sugerată de însuși titlul cărţii: Redescoperind gloria Sabatului (Rediscovering the Glory of the Sabbath, orig.).
„Cea mai importantă ocupaţie din lume” | Recenzie de carte
Te-ai luptat cu decizia de a avea copii? Sau ai știut, cu mult timp în urmă, că maternitatea este pentru tine? În urmă cu mai mult de 6 ani, m-am trezit gândindu-mă la acest subiect, fără a putea găsi un „sens” pentru decizia de a avea copii. „La baza tuturor acestor [idei] a fost cunoașterea...
Cărţile care schimbă lumea
Nouăsprezece nume de primă importanţă ale vieţii culturale româneşti au răspuns întrebării: Care sunt cărţile care v-au marcat viaţa în mod semnificativ?
Mai bine pentru mine, mai rău pentru noi
„Concordia a devenit o reprezentare simbolică a ceea ce simţim cu privire la conducere. (...) În întreaga Europă (...) există o percepţie că liderii sunt din ce în ce mai egoiști.“ Paul Bickley
Luxul de a ști de ce
Nimic nu ne poate pregăti dinainte pentru suferinţa pe care o vom trăi în viaţa aceasta. Însă chiar știind acest lucru, ne amintim adesea cu vinovăţie de momentele de ignoranţă fericită pe care le-am lăsat să se scurgă înainte de un necaz.