Copiii învaţă cum să cultive hrană sănătoasă

Câţiva membri ai organizaţiei România în Tranziţie din reţeaua Transition Towns învaţă copiii de la şcoala „Ferdinand I" din Bucureşti câte ceva despre natură, despre cum să cultive şi să obţină hrană sănătoasă în mod inteligent, protejând şi mediul în acelaşi timp.

Oamenii de știinţă vor să inventeze „mâncarea inteligentă”

Nutriţioniștii ar putea avea, în curând, un nou aliat în lupta împotriva obezităţii: mâncarea inteligentă, care îi spune celui care o consumă când s-a săturat.

Au crescut preţurile la carne şi lactate

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul ONU a recalculat indicele preţurilor la alimentele de bază, din coşul de materii prime alimentare tranzacţionate la nivel mondial. Indicele a crescut cu trei puncte în luna septembrie.

Copiii rămân ţinta restaurantelor fast-food

Copiii rămân ţinta predilectă a restaurantelor fast-food. În ciuda promisiunilor făcute, producătorii și comercianţii de fast-food nu demonstrează decât o intensificare a eforturilor de marketing către preșcolari, copii și tineri. 

OMS recomandă înjumătăţirea cantităţii de zahăr consumată

În scopul diminuării riscului căderii dinţilor și a dezvoltării afecţiunilor cardiovasculare sau a obezităţii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii propune micșorarea limitei recomandate de zahăr consumat pe zi de la 10 linguriţe la numai 5.

Părinţii se luptă cu preţurile, ca să aibă ce pune pe masă

Anul trecut a fost unul al recordurilor în ceea ce privește preţurile la hrană. Milioane de părinţi din ţările în dezvoltare s-au văzut nevoiţi să își retragă copiii de la școală și să îi trimită la muncă pentru a face faţă cheltuielilor.

Moduri în care dieta poate afecta felul în care arăţi

De cele mai multe ori, ceea ce mâncăm şi cum mâncăm, precum şi stilul de viaţă şi stresul sunt aspecte care influenţează în mod categoric sănătatea noastră.

Alimentaţia adolescenţilor, o bombă cu ceas

Sănătatea e ultimul lucru la care te gândești când ai 14, 15 sau 16 ani, însă chiar aceasta este vârsta la care se dezvoltă primele stadii ale bolilor grave care apar pe la 40, 50, 60 de ani (bolile de inimă, cancerul). O spune Carrie Ruxton, o nutriţionistă britanică înainte de a...

10.000 de englezi internaţi din cauza obezităţii în 2010

Intervenţie chirurgicală sau mod de viaţă sănătos? Statisticile Centrului de Informare "National Health Trust" (NHS) arată că, în Marea Britanie, opţiunile oamenilor se îndreaptă clar spre prima variantă.

Cum influenţează obezitatea perceperea gustului alimentelor

Obezitatea alterează modul în care percepem gustul alimentelor, diminuând răspunsul celulelor receptoare gustative, arată un studiu publicat în jurnalul PLOS One.

Copiii englezi sperie lumea medicală

British Heart Foundation avertizează asupra stilului de viaţă nesănătos al copiilor, care preferă alimente nesănătoase şi o viaţă cât se poate de sedentară, lucruri care pot deriva în probleme de sănătate grave în perioada adultă.

Vegetari-cum? Provocările unei lumi nepregătite pentru o dietă sănătoasă

România pare să se desprindă încet-încet de mentalitatea potrivit căreia cei care nu consumă carne ies în pierdere când vine vorba de sănătate, energie și gust. Această mentalitate rămâne încă majoritară, în ciuda faptului că tot mai des apar restaurante cu „mâncare sănătoasă", sau băcănii ecologice cu „produse bio”.

Cum au reuşit elevii americani să slăbească

Pentru prima dată în ultimele trei decenii, rata obezităţii infantile a scăzut în Statele Unite ale Americii, ţara în care unul din trei copii suferă de obezitate.

Studiu: Somnul insuficient contribuie la apariţia obezităţii

Somnul insuficient în timpul nopţii, la sugari şi la copii de vârstă preşcolară, poate fi un important factor de risc pentru apariţia obezităţii în anii de mai târziu, conform unui raport publicat în Archives of Pediatrics α Adolescent Medicine. Obezitatea s-a dublat în rândul copiilor cu vârste între 2 şi 5...

OECD: obezitatea ameninţă ţările în dezvoltare

Organizaţia pentru Cooperare și Dezvoltare Economică informează că nivelul obezităţii înregistrate în ţările aflate în curs de dezvoltare este în continuă creștere și că aceste state ar trebui să acţioneze imediat pentru a împiedica declanșarea unei „epidemii de obezitate” pe modelul celei din ţările vestice.

Nu doar burgerii sunt de mâncare, ci şi ambalajul lor

Iubitorii de burgeri din Brazilia nu mai trebuie să scoată mâncarea din ambalaj, deoarece lanţul de fast food Bob's' a creat un ambalaj comestibil.

Consiliul local din Los Angeles a instituit „lunea fără carne”

Într-o încercare de a face pe plac veganilor şi vegetarienilor, membrii consiliului local din Los Angeles au votat în unanimitate în favoarea unei decizii care îi încurajează pe locuitori să nu mănânce carne în zilele de luni.

Video: Un european aruncă anual 80kg de hrană

Uniunea Europeană ar putea eşua să îşi atingă obiectivele privind securitatea resurselor, expunându-se la un viitor periculos, a avertizat adjunctul directorului general al Departamentului de Mediu al Comisiei Europene, dr Alan Seatter.

O dietă bogată în grăsimi afectează dinţii

Un studiu efectuat de doi cercetători de la Institutul de Sănătate francez a relevat legătura dintre o dietă bogată în grăsimi şi apariţia modificărilor în flora bacteriană bucală, ce conduc la gingivită şi parodontoză.

25% dintre români iau micul dejun o dată pe săptămână

Obiceiurile alimentare ale românilor se schimbă. În rău. Un sfert dintre români iau micul dejun doar o singură dată pe săptămână, avertizează un studiu citat de Gândul.

Obezii cuceresc piaţa de publicitate

Spoturile publicitare sunt locul în care doar cei cu corpuri ideale, păr frumos şi zâmbet perfect îşi găsesc locul, însă lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Agenţiile de publicitate americane au început să includă tot mai adesea în spoturi persoane obeze.