Copiii rămân ţinta restaurantelor fast-food

Copiii rămân ţinta predilectă a restaurantelor fast-food. În ciuda promisiunilor făcute, producătorii și comercianţii de fast-food nu demonstrează decât o intensificare a eforturilor de marketing către preșcolari, copii și tineri. 

Milioane de copii britanici, prea săraci pentru o alimentaţie sănătoasă

Aproape patru milioane de copii din Marea Britanie fac parte din familii care depun eforturi majore pentru a-și putea permite achiziţionarea de fructe, legume și alte alimente care contribuie la un stil de viaţă sănătos, se arată într-un raport al organizaţiei Food Foundation.

Obezitatea va deveni principala cauză a cancerului la femei

Obezitatea va deveni principalul factor declanșator al cancerului la femei în Marea Britanie, depășind fumatul în clasamentul principalelor cauze care duc la apariţia acestei maladii la femei, arată datele celui mai recent raport realizat de experţii de la Cancer Research UK.

Românii mănâncă fast-food de 2 miliarde euro

Două miliarde de euro. Atâta cheltuie anual românii pentru hrana procurată de la fast-food. În schimb, pentru a face sport la o sală de fitness, nu se arată dispuși să plătească mai mult de 300 de milioane de euro.

Torino ar putea deveni primul oraș european vegetarian

Cum ar fi să votăm un primar care are ca obiectiv promovarea vegetarianismului? Cetăţenii din Torino sunt provocaţi acum să calce pe urmele proaspătului edil, care își îndeamnă alegătorii să facă din alimentaţia sănătoasă o prioritate a vieţii lor.

Cât de mult te îngrașă produsele fast-food

O cercetare publicată în Buletinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a arătat cu cât crește valoarea medie a indicelui de masă corporal (BMI) cu fiecare porţie de produse fast-food consumată.

Noua „modă” cronică în privinţa alimentaţiei

Nu este o noutate faptul că ne trăim viaţa tot mai iresponsabil. Propriile alegeri, cu cât sunt mai problematice, cu atât ne afectează mai mult sănătatea, iar în privinţa alimentaţiei sunt, poate, cele mai puţine motive de încântare. Malnutriţia tinde să devină normă, se arată în studiul Global Nutrition Report. Cu alte cuvinte, devine o „modă”.

Veganismul, pedepsit cu închisoarea în Italia?

S-au înmulţit cazurile de copii spitalizaţi din cauza opţiunii părinţilor pentru veganism. Aceasta este situaţia care a creat o dispută în Italia. În replică, au apărut și acuzaţiile: acest stil de viaţă trebuie incriminat, iar părinţii riscă să fie pasibili de închisoare.

Un adolescent a orbit după ce a mâncat doar cartofi prăjiţi și chipsuri câţiva ani

Un adolescent de 17 ani, din Marea Britanie, a suferit o pierdere ireversibilă a vederii după mai mulţi ani în care a mâncat doar cartofi prăjiţi, chipsuri și pâine albă. Experţii au folosit cazul lui ca o avertizare publică împotriva „mofturilor” la mâncare.

Mâncarea fast-food s-a schimbat în ultimii 30 de ani. Și nu în bine.

Nimeni nu pretinde că mâncarea de tip fast-food poate fi sănătoasă (cu excepţia celor care o produc sau o vând), dar căderea în ispitele dulci sau picante ale acesteia este aproape inevitabilă, pe măsură ce oferta restaurantelor de acest tip se diversifică, iar preţul rămâne destul de accesibil. Cei care adoră gustul acestor alimente preparate...

Preferinţele noastre culinare distrug planeta

Cu toate că reprezintă un infim procent de numai 0,01% dintre toate formele de viaţă de pe Pământ, omenirea, de la începuturile ei și până în prezentul celor 7,6 miliarde de locuitori ai planetei, a cauzat dispariţia a 83% dintre mamiferele sălbatice și a aproximativ 50% dintre plante, concluzionează o evaluare extinsă a Institutului Știinţific...

O revoluţie care nu mai poate aștepta – obiceiurile alimentare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, braţul Organizaţiei Naţiunilor Unite care se preocupă cu starea de sănătate pe glob de 60 de ani, tocmai a declarat război celui mai periculos tip de grăsimi alimentare – grăsimile trans artificiale. Miza? Să salveze 500.000 de vieţi anual.

Dietele sărace în carbohidraţi pot scurta viaţa

O dietă care se bazează pe reducerea semnificativă a carbohidraţilor din farfurie poate reduce speranţa de viaţă cu până la 4 ani, sugerează un studiu publicat în The Lancet Public Health.

Dacă șunca tip bacon poate ucide, de ce o mai mâncăm?

Studii efectuate în decursul a zeci de ani demonstrează că substanţele chimice folosite pentru producerea șuncii tip bacon provoacă apariţia cancerului. O investigaţie The Guardian dezvăluie strategiile adoptate de industria cărnii pentru a convinge totuși consumatorii că șunca este sănătoasă.

Ingredientul secret al meniurilor fast-food

Ingredientele ciudate din mâncarea fast-food nu mai surprind pe nimeni. Când cumperi hamburgeri sau înghţeată de la restaurante fast-food, cel mai probabil vei mânca și celuloză microcristalină, sau E460 i. Deși e aprobată de autorităţile care reglementează industria alimentară, folosirea ei din ce în ce mai mult ne amintește de o industrie în care profitul...