Oboseala ideii europene

Schimbarea la faţă a Europei

„Imaginaţi-vă o lume a păcii, a prosperităţii și a democraţiei”1, scria la începutul anilor 2000 Mark Leonard, fondatorul Consiliului European pentru Relaţii Externe, creionând scenariul unei Europe care va domina secolul al XXI-lea. În acest scenariu, modelul european s-ar fi răspândit în lume ca un virus, cea mai mare ameninţare pe care ar fi putut-o...

Majoritatea românilor au o imagine bună despre Uniunea Europeană

Primul Eurobarometru realizat după alegerile europene arată că numărul românilor care au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană este în continuă creștere și situat oricum peste media europeană.

România, în topul statelor UE care au înregistrat o scădere a populaţiei în 2018

Populaţia Uniunii Europene a crescut cu 1,1 milioane de locuitori în ultimul an, dar România nu se regăsește printre cele 18 ţări care au înregistrat creșteri ale populaţiei, ci în primele 4 ţări ale UE care au pierdut locuitori în 2018, potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Suntem în al 14-lea an de regres democratic

Raportul Freedom House pentru anul 2018 marchează un total de 13 ani consecutivi de regres democratic și de nerespectare a libertăţilor la nivel mondial, cu perspective sumbre pentru anul 2019.

Sondaj UE: Evreii nu se mai simt în siguranţă în Europa

Mai mult de o treime din evreii care locuiesc de generaţii într-un stat UE au luat în considerare posibilitatea de a emigra, pentru că nu se mai simt în siguranţă în locul în care trăiesc, arată un studiu realizat de Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA).

Esenţiale azi, 6 noiembrie

Cât de repede va adera România la spaţiul Schengen

Esenţiale de weekend

Alegeri locale în Polonia

Esenţiale azi, 18 octombrie

România, ţara cu cele mai mari creșteri de preţuri din UE

Esenţiale de weekend

Performanţe medicale ale medicilor români

Esenţiale azi, 5 octombrie

România vrea un împrumut extern de 2,5 miliarde de euro

Noua Zeelandă: Amendă dacă nu dai parola telefonului la vamă

Organizaţiile pentru drepturile omului denunţă intrarea în vigoare de la 1 octombrie a unei legi în Nouza Zeelandă, în baza căreia călătorii sunt amendaţi cu mii de dolari dacă refuză să le permită autorităţilor de la frontieră accesul la telefonul mobil, tabletă sau calculator.

Retrospectiva lunii octombrie

Efectele devastatoare ale unui nou cutremur și tsunami în Indonezia, asasinarea ziaristului disident saudit Jamal Khashoggi și nemulţumirile legate de retragerea Statelor Unite dintr-un acord nuclear cu Rusia au fost o parte din evenimentele notabile ale lunii octombrie.

Retrospectiva lunii septembrie

Dificultăţile interne din Uniunea Europeană au continuat să fie în atenţia opiniei publice, alături de tensiunile din Orientul Apropiat și de discursurile din cadrul Sesiunii Generale a Naţiunilor Unite.

Esenţiale azi, 28 septembrie

A crescut costul lunar al forţei de muncă

Esenţiale azi, 14 septembrie

Începe înscrierea în programul FLEX

Parlamentul European aprobă declanşarea procedurii de sancţionare a Ungariei

Parlamentul European a votat declanşarea unei măsuri disciplinare fără precedent și ar putea sancţiona Ungaria, invocând încălcarea valorilor Uniunii Europene.

Esenţiale azi, 6 septembrie

România: S-a adoptat rectificarea bugetară

Esenţiale de weekend

Referendumul pentru redefinirea familiei are o dată

Esenţiale azi, 31 august

Creșterile salariale anulate de inflaţie

Esenţiale azi, 28 august

România: Fonduri nerambursabile pentru IMM-uri

Esenţiale azi, 22 august

Cetăţean român suspectat de legături cu reţele teroriste