America Latină: Pandemia poate inversa progresul economic din ultimele două decenii
În ultima săptămână din luna iunie, peste 2.000 de decese s-au înregistrat zilnic în America Latină și Caraibe, cifra reprezentând jumătate din decesele la nivel global. Regiunea a devenit epicentrul pandemiei, iar specialiștii se tem că această criză sanitară ar putea rostogoli efecte sociale și economice greu de gestionat în viitor.
Un băiat de 13 ani a mers 23 de kilometri pe jos pentru a cere ajutor după...
Un băiat în vârstă de 13 ani, care a supravieţuit atacului condus de mai mulţi membri ai unui cartel de droguri din Mexic asupra unui convoi de mormoni americani, a ascuns șase fraţi în tufișuri înainte de a parcurge 23 km pentru a primi ajutor, a spus familia sa.
Mexic: Primar legat de mașină și târât prin oraș de cetăţeni nemulţumiţi de starea drumurilor
Unsprezece oameni au fost arestaţi în sudul Mexicului după ce primarul satului lor a fost târât afară din biroul său, legat de o camionetă și târât pe străzi.
Norvegia anulează o donaţie de 30 mil. euro către Brazilia din cauza defrișărilor amazoniene
Norvegia, principalul finanţator care donează fonduri pentru protecţia pădurii amazoniene, a anunţat joi blocarea a 30 de milioane de euro reprezentând subvenţii destinate Braziliei, ca reacţie la continuarea defrișărilor în ciuda acordului contrar dintre Brazilia și susţinătorii Fondului de conservare a pădurii amazoniene.
De peste 500 de ani, mexicanii păstrează o tradiţie sângeroasă de Paște
O tradiţie sângeroasă de Paște continuă să aibă loc, în fiecare an, în Taxco, un orășel din zona nordic-centrală a Mexicului. Pe parcursul Săptămânii Patimilor, credincioșii parcurg zece procesiuni, șase seara și patru ziua, a câte doi kilometri și jumătate, reconstituind pas cu pas principalele evenimente care au precedat răstignirea lui Isus Hristos.
Brazilia acuză un misionar american de genocid
Departamentul Brazilian pentru Relaţii cu Indigenii (Funai) a acuzat un misionar american că a expus membrii unui trib indigen la boli și posibil moarte, relatează The Guardian.
2018 – Anul populiștilor
Anul 2018 s-a încheiat într-un mod neașteptat. După ce doar au observat de la distanţă insurecţia populistă din ţări precum SUA și Brazilia, europenii au început să o trăiască pe propria piele, nu doar facilitată de manevrele politice populiste sau antieuropene ale unor ţări precum Polonia, Ungaria sau Italia, ci mai ales prin protestul subit...
Statul brazilian Pará declară 22 octombrie „Ziua Adventistă”
Statul nord-brazilian Pará a aprobat o iniţiativă legislativă prin care ziua de 22 octombrie a fost declarată o zi anuală de sărbătorire a prezenţei adventiste în acel stat. Legea, care a fost aprobată prin semnătură de guvernatorul de stat Simão Jatene, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 16 octombrie, la timp pentru ca prima...
Lecţia europeană. Ce au în comun Trump, Bolsonaro și statele UE?
În ziua în care în ţara noastră se consemna cea mai pronunţată absenţă de la vot din istoria României democrate (78,9%), peste Ocean, în Brazilia mai exact, un procent apropiat (79,7%) din populaţie se ducea la urne pentru a decide cine va fi viitorul președinte al ţării sud-americane. Controversa din jurul alegerilor braziliene este un...
Profesioniștii Venezuelei, obligaţi să își vândă trupurile pentru mâncare
Medici, avocaţi și antreprenori din Venezuela emigrează în numere mari în ţările vecine, Peru, Ecuador, Trinidad și Tobago, unde ajung să lucreze ca vânzători ambulanţi, gunoieri sau chiar să se prostitueze pentru un colţ de pâine.
SUA: „toleranţa zero” a luat sfârșit
SUA a confirmat că separarea copiilor din cauza politicii de „toleranţă zero” s-a încheiat. La aproape două săptămâni după ce președintele Donald Trump a semnat un nou ordin executiv, în sensul stopării practicii, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane a confirmat că astfel de separări s-au oprit.