Un nou studiu arată modul în care motivaţia afectează nutriţia
Persoanele cu o atitudine pozitivă sunt mai dispuse să mânănce sănătos, arată un studiu condus de Universitatea East Anglia (UEA) și citat de Medical Express.
Studiu Loma Linda remarcă legătura dintre calitatea alimentaţiei de zi cu zi și sănătatea psihică
Un studiu efectuat de o echipă de cercetători din cadrul Universităţii Loma Linda se adaugă unui volum crescând de initiative știinţifice care observă existenţa unei legături între calitatea alimentaţiei de zi cu zi și sănătatea psihică.
Copiii consumă aproape dublul cantităţii de zahăr recomandate
Anul nou a început cu vești îngrijorătoare. Conform unui calcul realizat de guvernul englez, un copil va fi mâncat până la vârsta de 10 ani destul zahăr cât să îi ajungă până la 18 ani, potrivit recomandărilor oficiale ale statului.
Detox-ul cu sucuri, o păcăleală la modă
Dacă și tu ţi-ai propus să începi anul sănătos și primul pas pe lista ta este un detox ca la carte, pe bază de sucuri delicioase de fructe și legume, mai gândește-te o dată. Ceea ce pare a fi o mega-sursă de vitamine poate, în realitate, să îţi dea peste cap nivelul de zahăr și...
Sfaturi de la cercetători pentru a nu te îngrășa de Crăciun
Cercetători de la Universitatea din Birmingham și de la Universitatea Loughborough au derulat primul studiu în care a fost testată o strategie de prevenire a creșterii în greutate în preajma sărbătorilor de iarnă, când toată lumea tinde să își satisfacă poftele culinare.
Sistemul alimentar global este complet stricat, avertizează cercetătorii
Milioane de oameni de pe planetă sunt subnutriţi, în timp ce alte milioane de oameni mor prematur din cauza bolilor cauzate de obezitate și un stil de viaţă nesănătos. Pe deasupra, sistemul alimentar actual este nesustenabil și contribuie la încălzirea globală și la catastrofele naturale, avertizează 130 de academicieni din toată lumea. Un raport elaborat...
Uleiul de măsline extravirgin are efecte în prevenţia bolii Alzheimer
De ani de zile nutriţioniștii vorbesc despre beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline extra-virgin. Acum, un grup de cercetători de la Universitatea Auburn, din Statele Unite, a descoperit că o componentă a uleiului ajută semnificativ în boala Alzheimer.
Poate consumul de alimente organice să scadă riscul de cancer?
De regulă, persoanele care consumă alimente ecologice sunt convinse că această alegere va fi reflectată într-o stare de sănătate optimă, iar pentru aceasta sunt dispuși să facă sacrificii financiare.
Carnea, corelată cu apariţia diabetului de tip 2
Un studiu al Universităţii Loma Linda, din Statele Unite, a arătat că nu consumul de ouă este asociat cu riscul crescut de apariţie a diabetului de tip 2 (T2D), ci consumul de carne.
Poţi să fii și tu flexitarian
În cursa pentru salvarea planetei nu ducem deloc lipsă de invitaţii la adoptarea de diverse regimuri alimentare cu un impact cât mai redus asupra creșterii temperaturii globale. Dieta vegetariană este de departe cea mai menţionată, fiindcă elimină cu totul din ecuaţie fermele industriale de creștere a animalelor pentru carne, ouă și produse lactate, care au...
Dieta mediteraneeană ajută în depresie
În vederea îmbunătăţirii aspectului fizic, oamenii își schimbă adesea stilul de viaţă și alimentaţia. În cel mai recent studiu publicat în jurnalul Molecular Psychiatry, cercetătorii au arătat însă că ceea ce mâncăm are o influenţă directă și asupra sănătăţii mintale, nu numai asupra sănătăţii fizice.
Obezitatea va deveni principala cauză a cancerului la femei
Obezitatea va deveni principalul factor declanșator al cancerului la femei în Marea Britanie, depășind fumatul în clasamentul principalelor cauze care duc la apariţia acestei maladii la femei, arată datele celui mai recent raport realizat de experţii de la Cancer Research UK.
În 2050, lumea va avea de două ori mai mulţi bătrâni decât azi
Numărul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani se va dubla, la nivel mondial, până în anul 2050, ajungând la 2 miliarde. Creșterea, previzionată de cel mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privind îmbătrânirea și starea sănătăţii, echivalează cu o creștere de la 12% la aproape 20% din totalul populaţiei.
Imagistica hiperspectrală, tehnica folosită de NASA care ar putea rezolva criza de alimente
Risipa și penuria sunt cele două feţe ale monedei alimentare, locuitorii Terrei fiind bine familiarizaţi, de regulă, fie cu una, fie cu cealaltă. Imagistica hiperspectrală ar putea fi soluţia acestei duble probleme cu care ne confruntăm în secolul 21.
Incidenţa cancerului este în creștere la nivel global
În 2018 vor apărea 18,1 milioane de cazuri noi de cancer și se vor înregistra 9,6 milioane de decese din această cauză, faţă de 14,1 milioane de cazuri și 8,2 milioane de decese în 2012, estimează Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC).
Zahărul pe care iubim să îl urâm
Persoanele care mănâncă mai mult zahăr sunt expuse unui risc mai crescut de diabet de tip II, boli cardiovasculare și cancer. Însă aceasta s-ar putea să nu fie din vina zahărului, argumentează o amplă analiză BBC, bazată pe mai multe studii știinţifice foarte recente.
Nutriţioniștii atrag atenţia asupra „fructelor interzise”
Deși o veche zicală spune că „un măr pe zi ţine doctorul departe”, nutriţioniștii avertizează că anumite fructe sunt adevărate depozite de zahăr care, mâncate des și în porţii mari, pot afecta starea de sănătate.
Studiu: Demenţa poate fi prezisă cu 10 ani înainte de apariţie
Demenţa este o cauză majoră de dizabilitate pentru cei mai mulţi adulţi de vârsta a treia din întreaga lume, iar, potrivit specialiștilor de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, până în prezent nu se cunosc tratamente cu rol în eradicarea bolii. Tratamentele actuale doar pot încetini progresul bolii.
Milioane de copii britanici, prea săraci pentru o alimentaţie sănătoasă
Aproape patru milioane de copii din Marea Britanie fac parte din familii care depun eforturi majore pentru a-și putea permite achiziţionarea de fructe, legume și alte alimente care contribuie la un stil de viaţă sănătos, se arată într-un raport al organizaţiei Food Foundation.
Poţi oricând să îţi prelungești viaţa trecând la dieta mediteraneeană
Beneficiile dietei mediteraneene sunt bine studiate și binecunoscute, iar ultimele studii arată că nu există o limită de vârstă de la care acestea să nu își mai facă simţită prezenţa, inclusiv beneficiul de a trăi câţiva ani în plus.
Dieta afectează fericirea femeilor
În comparaţie cu bărbaţii, femeile ar putea avea nevoie de o dietă mult mai bogată în nutrienţi pentru a-și menţine sănătatea emoţională, arată un nou studiu realizat de Universitatea Binghamton.