Îngheţata de vanilie care nu conţine vanilie
Odată cu cel mai lung val de căldură cu care s-a confruntat Marea Britanie din 1976 până în prezent, ţara a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor de îngheţată.
Fermele industriale, printre cele mai mari atrocităţi ale modernităţii
În 2009, existau 1,6 miliarde de păsări sălbatice în Europa. În același an, Europa a crescut 1,9 miliarde de găini pentru consum. Anul 2018 marchează primul an în care populaţia de porci din Spania a întrecut populaţia de oameni, cu 3,5 milioane. În ultimii 50 de ani, la nivel global, cantitatea medie de carne pe...
Studiu: Consumul de varză reduce riscul de cancer
Un studiu recent arată că o alimentaţie bogată în legume din familia cruciferelor protejează de cancer datorită conţinutului lor de indol 3-carbinol, o substanţă anticancerigenă.
Varza...
Acum știm cât este nota de plată a apetitului nostru pentru carne
Pare straniu să spui că bucăţile de dimensiuni tot mai generoase de friptură din meniul chinezilor ne afectează pe toţi, dar afirmaţia este cât se poate de adevărată. Iar înainte de a arăta cu degetul spre apetitul în creștere al asiaticilor pentru dieta cu carne, ar trebui să ne scrutăm ceva mai critic propria noastră...
Asociaţie pediatrică: Substanţele chimice din alimente le pot dăuna copiilor
Ce părinte nu dorește să le ofere ce are mai bun copiilor săi, mai ales când vine vorba de hrană, combustibilul sănătăţii lor? „Mai multe fructe și legume proaspete, mai puţine recipiente de plastic și mai multă atenţie la codurile de reciclare”, spun specialiștii că ar fi principalele reguli care ar ajuta la reducerea expunerii...
Creșterea consumului de carne la nivel global „va devasta mediul”
O nouă metaanaliză publicată în revista Science arată că o creștere a consumului de carne, asociată cu creșterea populaţiei la nivel gloval, dar și a venitului mediu individual, joacă un rol semnificativ în creșterea emisiilor de carbon și în reducerea biodiversităţii și ar putea avea un impact devastator asupra mediului.
Nucile esenţiale pentru sănătatea inimii
În ultimii ani, studiile au început să indice nucile ca o alternativă de a stimula sănătatea inimii, dar majoritatea rezultatelor au avut un eșantion de studiu limitat.
Cum să reduci consumul de zahăr vara aceasta
Consumul de zahăr nu este doar un inamic al siluetei, ci un inamic al întregului organism. Pentru unele persoane, un consum rar sau moderat nici măcar nu este o opţiune, pentru că au un fond adictiv prea puternic, ceea ce înseamnă că un biscuite mâncat se transformă într-o cutie de biscuiţi mâncată. Nutriţioniștii au câteva...
Ce poate și ce nu poate face dieta pentru depresie
Un om care suferă de depresie este, cel mai probabil, și un om sătul peste cap de sfaturi de la prieteni, de altfel bine intenţionaţi, care îi trimit tot felul de articole online care promit să conţină încă un secret pentru vindecarea depresiei. Din postura cuiva care a trăit particularităţile acestei boli, pot să vă...
Creștere incredibilă a numărului vârstnicilor bolnavi de cancer
Oamenii de știinţă din Marea Britanie au avertizat că numărul persoanelor de vârsta a treia diagnosticate cu cancer va crește cu 80% în următorii 20 de ani.
James Corden a renunţat la carne din cauza cruzimii asupra animalelor
Este englez, actor, scriitor, producător, cântăreţ și prezentator TV. Mai nou, și vegetarian. Cel puţin aceasta a povestit James Corden presei care l-a intervievat în turneul de promovare a celui mai recent film în care joacă: Ocean’s 8.
Curcumina, o veste bună pentru diabetici
Curcumina, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi din natură, ar putea avea un rol important în tratarea diabetului.
Pulberea de legume și fructe, pasul ușor către o alimentaţie mai sănătoasă?
Legumele sub formă de pulbere ar putea fi viitorul superalimentelor. Cel puţin așa sugerează Agenţia de Cercetare Știinţifică și Industrială Commonwealth (CSIRO), din Australia, care împreună cu grupul agricol Hort Innovation au creat o pulbere din ciorchinii de broccoli. Aceasta poate fi amestecată în compoziţia produselor de patiserie, a produselor de cofetărie, în supe și...
VIDEO: Marea evadare – ce fac crustaceele ca să nu ajungă mâncare
Se întâmplă cu o oarecare regularitate să devină virale pe internet videoclipuri în care vietăţi marine, de cele mai multe ori caracatiţe sau crustacee, demonstrează o capacitate extraordinară de a găsi soluţii pentru a-și salva viaţa atunci când oamenii plănuiesc să le-o ia.
Nutrienţii esenţiali pentru performanţe academice și sănătatea minţii
Alimentaţia unui elev sau student poate să îi influenţeze, mai mult decât ne-am imagina, gradul de sănătate a minţii, precum și capacitatea de reţinere, de înţelegere și de asimilare, esenţiale în obţinerea performanţelor academice.
Eliminarea alcoolului, a cărnii și a zahărului din alimentaţie reduce riscul de cancer
Într-un nou plan global de prevenire a cancerului, prezentat la Congresul European pentru Obezitate de la Viena, cercetătorii au arătat că excluderea din alimentaţie a cărnii, a alcoolului și a băuturilor care conţin zahăr reduce semnificativ incidenţa cancerului.
Preferinţele noastre culinare distrug planeta
Cu toate că reprezintă un infim procent de numai 0,01% dintre toate formele de viaţă de pe Pământ, omenirea, de la începuturile ei și până în prezentul celor 7,6 miliarde de locuitori ai planetei, a cauzat dispariţia a 83% dintre mamiferele sălbatice și a aproximativ 50% dintre plante, concluzionează o evaluare extinsă a Institutului Știinţific...
O revoluţie care nu mai poate aștepta – obiceiurile alimentare
Organizaţia Mondială a Sănătăţii, braţul Organizaţiei Naţiunilor Unite care se preocupă cu starea de sănătate pe glob de 60 de ani, tocmai a declarat război celui mai periculos tip de grăsimi alimentare – grăsimile trans artificiale. Miza? Să salveze 500.000 de vieţi anual.
Războiul OMS cu grăsimile trans
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a prezentat ieri o strategie de eliminare a grăsimilor trans până în anul 2023, ce ar avea ca scop prevenirea a 500.000 de decese anual, cauzate de afecţiuni cardiovasculare.
Ciocolata care ne face nefericiţi
Zilele trecute, când un tir care transporta cinci tone de ciocolată s-a răsturnat vărsând toată încărcătura pe autostradă, cineva posta pe Facebook: „Accidentul ideal!” Nu e un secret pentru nimeni: ciocolata e alimentul de suflet pentru milioane de oameni. Secretul popularităţii ei stă însă într-un ingredient de bază: zahărul.
Sportul inteligent te ţine tânăr
Nu îmbătrânirea provoacă o scădere a capacităţii de a depune efort fizic sau de a face sport, ci mai degrabă, lipsa activităţii fizice determină îmbătrânirea, se arată într-o analiza The Guardian.